„Noriu pasveikinti žaidėjus, klubo administraciją. visi nusipelnėme titulo. Galbūt pabaiga nebuvo čempioniška, bet užtikrintai kontroliavome rungtynių eigą. Susikrovėme pakankamą taškų atsargą rungtynių pabaigai. Nors paskutinės minutės buvo nervingos, jos nebuvo labai pavojingos“, – po rungtynių sakė “Žalgirio” vyr. treneris Gintaras Krapikas.

Vilniečiai finalą pradėjo labai aktyviai ir netrukus rezultatas tapo 11:1 “Lietuvos ryto” naudai. Tačiau “Žalgiris” atsitokėjo, patys ėmė aktyviau gintis ir aštriau atakuoti.

„Rungtynes pradėjome labai gerai. Visi buvome užsivedę. Antrajame kėlinyje patekome į duobę ir pralaimėjome svarbią atkarpą. O vėliau vijomės varžovus, bet prieš tokią komandą kaip „Žalgiris“ tai daryti sudėtinga. Pavijome trečiojo kėlinio pabaigoje, bet ar neužteko jėgų, ar ko, tačiau „Žalgiris“ vėl pabėgo į priekį ir pralaimėjome“, – sakė “Lietuvos ryto” puolėjas Gediminas Orelikas.

Ypač naudingai “Žalgiryje” rungtyniavo Willas Cherry, Siim-Sander Vene ir Edgaras Ulanovas, gavęs naudingiausio finalo žaidėjo titulą. Jis per 30 minučių pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Rungtynės buvo vertos finalo. Mes žaidėme namie, tad mums nereikėjo papildomos motyvacijos. Finalas yra finalas, mes buvome kartu iki galo ir laimėjome. „Lietuvos ryto“ gynyba yra šiek tiek pasikeitusi, tačiau ir mums patiems gynyboje viskas pavyko. Šiek tiek geriau gynėmės, manau tai ir nulėmė mūsų pergalę“, – sakė E.Ulanovas.

Vilniaus ekipoje naudingiausias buvo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas, (18 taškų, 8 atkovoti kamuoliai).

„Sunku žaisti su „Žalgiriu“, nes ji gera ir patyrusi Eurolygos komanda. Mes žaidėme puikų pirmą kėlinį ir rungtynes pradėjome gerai. Viskas pasikeitė antrajame kėlinyje, kurio metu dažnai klydome, prasižengėm neleistinose situacijose. Mes bandėme antroje pusėje sugrįžti į rungtynes, tačiau nepajėgėme. Norėjome rungtynių gale kabintis, prasiženginėti, tačiau mums nepavyko pakeisti rungtynių baigties. Didžiuojuosi savo žaidėjais, jie kovojo iki galo ir nepasidavė. Sveikinu Žalgirį su puikia pergale“, – sakė “Lietuvos ryto” vyr. treneris Marcelo Nikola.