2013-aisiais patekti į galutinį komandos dvyliktuką pretendavęs krepšininkas tapo paskutiniuoju žaidėju, kurio paslaugų buvo atsisakyta prieš pat Senojo žemyno pirmenybes Slovėnijoje. Skirtingai nei ankstesniais metais, šiemet 194 cm ūgio kaunietis tikisi rimtai pakovoti dėl vietos Lietuvos rinktinėje.

„Niekada nesinori būti tryliktuoju numeriu. Kaip bebūtų, kartais taip atsitinka ir nieko negali pakeisti. Kiekvieną vasarą vyksti į rinktinės stovyklą su mintimi patekti į ją, o ne galvoti apie galimą nepatekimą į į galutinę komandos sudėtį. Nesekmės motyvuoja daugelį krepšininkų, aš – ne išimtis“, – sakė A.Juškevičius.
Praėjusį sezoną Vokietijos Brėmerhafeno „Eisbären“ klube rungtyniavęs krepšininkas atliko pagrindinio įžaidėjo vaidmenį ir užsienyje rinkdavo po 9,7 taško bei atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Sėkmingas žaidėjo sezonas sugrąžino krepšininką į Lietuvą, tiesa, į buvusio klubo „Žalgirio“ priešingą barikadų stovyklą – Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Būdamas jaunesnis, jaučiau priepriešą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“, sirgdavau už Laikinosios sostinės komandą. Tačiau susiklostė situacija, jog prieš išvažiuodamas į Vokietiją nutraukiau sutartį su „Žalgiriu“. Grįžus į Lietuvą „Lietuvos rytas“ pasiūlė geras sąlygas ir gerą vaidmenį komandoje“, – apie tarpsezonį įvykusį persikėlimą pasakojo krepšininkas.

Dalies krepšinio sirgalių prieštaringu vadintą sprendimą žaisti sostinės klube pats A.Juškevičius vertina be didesnių emocijų. Puikiai pažįstantis naująjį „Lietuvos rytą“ strategą Virginijų Šeškų krepšininkas teigė priėmęs puikų sprendimą ateičiai ir nekreipiantis dėmesio į aplinkinių kalbas.

„Dauguma mano draugų yra kauniečiai ir serga už „Žalgirį“, tad buvo keletas draugų, kurie klausė, ką aš darau. Tačiau tai yra normalu. Jiems lyg ir priklauso truktelėti mane per dantį, tad aš tik nusijuokiu ir viskas tuo baigiasi“, – sakė būsimas vilniečių ekipos atakų organizatorius.

Trečiadienį naujasis „Lietuvos ryto“ narys pasirodys Vilniaus krepšinio aistruoliams. Lietuvos rinktinės sudėtyje jis žais prieš Gruzijos rinktinę, kurios treneris Igoris Kokoškovas po pralaimėjimo Panevėžyje pažadėjo atkaklią kovą.

A.Juškevičius neslėpė, kad žaidimas nacionalinėje rinktinėje yra artėjimas prie savo svajonės. Skambiai apie nacionalinę komandą atsiliepęs krepšininkas nacionalinę ekipą pavadino aukščiausiu krepšininkų karjeros tašku.

„Rinktinė – komanda numeris vienas. Čia susirenka visi geriausi šalies krepšininkai, tai yra viršūnė ir visiems tai sukelia tik teigiamas emocijas, nes norisi nudžiugintą visą šalį. Patekti į galutinį komandos dvyliktuką yra mano tikslas ir svajonė“, – sakė krepšininkas.