Trisdešimtmetės šviesiaplaukės mėlynakės seserys iš Estijos pietuose esančio Tartu miesto rimtai ilgų nuotolių bėgimu susidomėjo 2010-aisiais, būdamos 24 metų.

Po poros metų seserys suprato, kad yra pakankamai pasirengusios dalyvauti tarptautinėse varžybose, todėl pamėgino pretenduoti į Olimpines žaidynes. Jų šūkyje „Trio to Rio“ (liet. Trio į Rio) buvo įkūnytas visų trijų noras varžytis Olimpiadoje.

Trynukės teigia, kad varžybose viena kitą palaiko ne tik mintyse, bet ir lenktynių taktikoje. Pavyzdžiui, Lily teigė, kad 2014 metais Kopenhagoje ji ir Liina bėgo kartu visas lenktynes, o pasirodžius vėjui keitėsi vietomis.

Seserys Estijoje gyvena atskirai, kartais net treniruojasi atskirai. Užtat šaltas estiškas žiemas jos reguliariai praleidžia Kenijoje dideliame aukštyje esančiose treniruočių stovyklose.

Seserų pasiruošimas Rio de Žaneiro Olimpiadai vyks nuo birželio mėnesio šiaurinėje Italijos dalyje.

Estės teigia, kad jų tikslas Rio de Žaneire – kartu finišuoti, pasiekti asmeninius geriausius rezultatus ir įveikti maratoną su šypsena.

„Mes norėtume laimėti Rio de Žaneire. Tai taip pat mūsų svajonė. Tačiau mes taip pat žinome, kad privalome būti realistės ir kad kovoti prie Kenijos ir Etiopijos bėgikus yra labai sunku. Mes dabar nesame tokio lygio, kaip jie, tačiau galbūt po dvejų ar trejų metų galėsime tai padaryti“, – sakė Liina.