Maratonas prasidėjo „Nestle 10 km“ bėgimu, o netrukus į trasą išbėgo pagrindiniai šventės dalyviai – 42 km 195 m maratoną ir pusmaratonį įveikti išdrysę sportininkai.

Maratone netrūko staigmenų – pergalę ir naują trasos rekordą žadėjęs Etiopijos bėgikas Teklu Geto nepateko tarp prizininkų, o nugalėtoju tapo lietuvis Remigijus Kančys, antrą kartą bėgęs maratone ir savo asmeninį rekordą pagerinęs net septyniomis minutėmis.

Maratono rekordą pasiekė Vaida Žūsinaitė, debiutavusi maratone. Ji 42 km 195 m nuotolį nubėgo per 2 val. 43 min. ir 13 sek. Ankstesnis maratono rekordas tarp moterų priklausė Dianai Lobačevskeei (2 val. 45 min. 31 sek.).

Dalyviai taip pat varžėsi „Rimi šeimos bėgime“ (4,2 km), „TEO Moksleivių bėgime“, „Coffee Inn Studentų bėgime“, UNICEF bėgime (500 m distancija visiems vaikams, nepriklausomai nuo jų amžiaus) ir vežimėlių bėgime – 500 m bėgimas, skirtas patiems mažiausiems ir jų tėveliams.

Maratone dalyvavo ir DELFI komanda. Trasoje buvo galima išvysti ir daugiau garsių sportininkų – Justiną Kinderį, Andrejų Zadneprovskį ir kitus. 10 km įveikė ir Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius.