„Šios rungtynės nuo pat pirmos sekundės nesiklostė taip, kaip norėjome. Norėjome kontroliuoti tempą, tačiau to neįvykdėme ir „Žalgiris“ susikrovė dviženklę persvarą – tai leido kauniečiams jaustis komfortabiliai. Grįžome į žaidimą, tačiau „Žalgirio“ atkovoti kamuoliai po mūsų krepšiu mus nužudė. Be to, prastai pataikėme – tai mus išmušė iš vėžių. Tai lemia du dalykai – koncentracija ir kiekvieno žaidėjo įdėta energija. Mes laimėjome pirmas rungtynes, nes laimėjome „lentą“. To mums šiandien trūko“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas Dainius Adomaitis.
„Buvo labai svarbios varžybos, niekam ne paslaptis. Atidavėme visą širdį, nes trauktis nebebuvo kur. Šiandien atidavėme 110 proc. Pagrindinis dalykas – atkovoti kamuoliai. Kitas dalykas, jau mums įprastas, didelis klaidų skaičius. Reikia taisyti šiuos dalykus. Galbūt reikia šaltesnio proto, bet kai tokios įtemptos varžybos, greitas tempas – klaidų pasitaiko. Aišku, klaidų bus. Tačiau reiktų vengti klaidų, po kurių varžovai bėga į greitą puolimą.
Ši pergalė spaudimo mums nenuims. Man buvo pikta prieš šias rungtynes, kad mes pralaimėjome tris kartus. Pirmas rungtynes jiems pralaimėjome dideliu taškų skirtumu, tačiau kitose rungtynėse mes, galime sakyti, padovanojome jiems pergales. Mes nesame už juos silpnesni. Dabar paskutinės rungtynės – žiūrėsime, kas ką. Mes žinome, kad nesame blogesni, žinome, kaip reikia žaisti. Tai reikės įvykdyti trečiadienį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Martynas Pocius.
„Sveikinu komandos vyrus, kurie po pralaimėjimo parodė iniciatyvą ir davė kovą. Aš gerbiu, kurie ne žodžiais, o darbais įrodo savo vertę. Aš sakyčiau, kad varžovai vidutiniškai meta 88 taškus, o šiandien jie taškų pelnė kur kas mažiau. Mes gerai atidirbome gynyboje, gerai kovėmės po lenta. Aš teoriškai įsivaizduoju, kaip sumažinti klaidų skaičių, tačiau realiai įgyvendinti to nepavyksta. Tai šiandien didžiausia mūsų problema“, – kalbėjo Gintaras Krapikas.