T. Vaitkus mins iš Klaipėdos į Vilnių vienu vaizdingiausiu keliu mūsų šalyje – Panemune. Liepos 8-tąją dviratininko lauks apie 360 km. Tiek jis dar nėra važiavęs jokiose varžybose ar treniruotėse. Profesionaliame sporte, o ypač minant greta Lance’o Armstrongo „Radio Schack“ komandoje, plėšyti save motyvuodavo šešiaženklės sumos pinigų.

Šioje kelionėje pinigų nėra. Nėra rėmėjų ar paslėptos reklamos. Tai – lažybos, draugų spyris į užpakalį Tomui, kad šis greičiau grįžtų į profesionalų sportą.16-a kartų Lietuvos čempionas (11 treke ir 5 plente) paskutinius porą metų aukščiausio lygio varžybose nebedalyvauja. Traumos, nesėkmės trasose, konfliktai su komandos vadovybe privertė T. Vaitkų pasitraukti į ankstyvą poilsį.

„Sunkiausia yra pabaigti sportuoti ir nežinoti, ką dabar reikės veikti. Būna lūžis, pradedi virti savo sultyse. Atsiranda kažkokių projektų, bet vis tiek norisi grįžti į sportą. To adrenalino, streso, greičio“, – sakė T. Vaitkus.

Kol vyksta derybos su užsienio komandomis, treniruotis T. Vaitkui reikia. Jis važiuoja lietuviškose lenktynėse, kitą savaitgalį dalyvaus Lietuvos čempionato etape, bet to jam neužtenka.Stebėti kelionę galėsite tiesiogiai DELFI portale.

T. Vaitkaus poziciją žemėlapyje, greitį matysite interaktyviame žemėlapyje. Operatyviai pateiksime nuotraukas ir vaizdo reportažus. T. Vaitkus kviečia ir vietos dviratininkus prisijungti prie jo bent trumpose atkarpose.

360 km nuo Klaipėdos iki Vilniaus yra panašaus atstumo lyg du „Tour de France“ etapai. Tokiu atstumų profesionalų sporte beveik nebūna, tad iššūkis viskam – valiai, organizmui – bus nemenkas. Tikimės, kad tai bus spyris ne tik T. Vaitkui, bet ir visiems savo komforto zonoje užsisėdėjusiems, nebūtinai dviratininkams, žmonėms.

Visgi šios kelionės tikslas ne tik pramankštinti kojas. T. Vaitkus siekia nustatyti ir užfiksuoti šios atkarpos, nuo miesto ženklo iki miesto ženklo, rekordą. Tam, kad kitiems dviratininkams būtų ką gerinti.„Man atrodo, norite draugą prarasti“, – juokėsi T. Vaitkus.