Šis žaidimas reikalauja daug veiksmo ir suteikia nemažai džiaugsmo ir jaudulio.

Jauni vyrai ir moterys, užsikrėtę šio ypatingo futbolo liga, valandų valandas treniruojasi spardyti kamuolį taip, kad jis kuo ilgiau išbūtų ore. Jie mokosi atlikti įvairiausius triukus su kamuoliu.

„Čia ateiname pratintis prie smėlio ir prie kitokio kamuolio, ir tai labai padeda žaidžiant įprastą futbolą, nes tai visų pirma yra fizinė treniruotė: lavinamas kojų lankstumas, įgūdis valdyti kamuolį ir jį spardyti. Šių įgūdžių reikia ir žaidžiant įprastą futbolą. O čia tarsi kojinis paplūdimio tinklinis“, - pasakojo paplūdimyje sutiktas žaidėjas.

Brazilija kaip penkiskart pasaulio futbolo čempionė, taip pat triumfavusi Rio 2016 žaidynėse, labai didžiuojasi savo futbolininkų įgūdžiais ir sportiškais, įdegusiais jų kūnais.

Žaidžiant „altinjo“, taškai neskaičiuojami. Žaidėjai tiesiog turi pademonstruoti savo įgūdžius ir kūrybingumą. Kartais kamuolys ore išlaikomas daugiau nei 15 minučių.

Šis žaidimas, kurio čempionatai kol kas neorganizuojami, turi taisykles, kurios numato, kiek laiko kamuolys turi išsilaikyti ore, kiek kartų jį galima liesti ir pan.