Karjerą baigęs Robertas Javtokas ir Vaidas Kariniauskas net nebuvo įtraukti į išplėstinį 31 kandidato sąrašą, o dar trys olimpiečiai iš jo buvo išbraukti paskutinę akimirką – rinktinei Europos čempionate nepadės trys žalgiriečiai – Paulius Jankūnas, Renaldas Seibutis ir Antanas Kavaliauskas. Jeigu pirmasis apie tai paskelbė kiek anksčiau, tai apie pastarųjų dviejų sprendimus pranešė komandos vairininkas.

„Abiejų atvejai panašūs. Ypač Renaldas ilgą laiką atstovavo rinktinei. Jie abu yra veteranai ir du metai be poilsio duoda savo – vienas ir kitas turi savų problemų, kurias nori susitvarkyti ir tinkamai pasiruošti kitam sezonui“, – pasakojo 41-erių metų specialistas, atskleidęs, kad toks sprendimas buvo priimtas abipusiu susitarimu.

Tačiau kiek nelauktai vėl už borto liko fantastišką žaidimo formą Turkijoje demonstravęs Gediminas Orelikas, kuris ir toliau niekaip nesulaukia galimybės save pristatyti rinktinėms treneriams. Tiesa, tam yra rimta priežastis. „Norėjome ir Oreliką su Mockevičiumi matyti pirmoje stovykloje, bet jie abu turi problemų su sveikata. Aš apie tai kalbėti nesu įgaliotas – klauskite jų pačių“, – per daug aiškinti situacijos nepanoro D. Adomaitis.