Būtent R. Kurtinaitis yra paskutinis specialistas, kurio treniruojami vilniečiai LKL čempionate pasidabino aukso žiedais – tai jie padarė 2009 ir 2010 metais.

„Tai buvo vienos geriausių rungtynių mano karjeroje – kaip „Chimki“ prieš CSKA. Bet taip, pasiilgau, – kaktomušas su žalgiriečiais prisiminė Rimas. – Be to, „Žalgiris“ dabar labai gerai žaidžia – įdomu bus susikauti, pasitikrinti, ką galime prieš Eurolygos komandą, kuri buvo verta vietos aštuntuke.“

Visgi jis nesiryžo prognozuoti galimybių iš Kauno grįžti su pergale kišenėje.

„Kaip ir minėjau, galbūt trūksta vienos laisvos dienos, nes kai taip aktyviai žaidi gynyboje, reikia ir pailsėti. Bet manau, kad tos emocijos, kurias gavome šiandien, mums padės. Rytoj turėsime trumpą treniruotę, bet prieš „Žalgirį“ vienos treniruotės neužtenka, tačiau taip jau susiklostė. Visgi pabandysime išsaugoti energiją. Žinome, kaip jie žaidžia, todėl susistatysime gynybą – kaip pavyks, pamatysime šeštadienį. Aš nesu didelis orakulas, todėl nežaidžiu žaidimų statant pinigus, nes tikriausiai niekada nepataikyčiau. Mes ruošiamės „Žalgiriui“, žinome, kaip bus sunku Kaune prieš pilną areną, stengsimės kovoti. Kaip gausis, taip gausis. Nesakau, kad mums dabar nėra svarbu laimėti, tačiau mes norime ruoštis atkrintamosioms“, – per daug principinio mūšio nesureikšmino R. Kurtinaitis.