Birželio 17 dieną Melburne J. Tallentui iš tikrųjų bus užkabintas aukso medalis, tačiau jis internete paskelbė vieną vaizdo įrašą, kuriame su pora draugų nusprendė parepetuoti šią ceremoniją.

Šiame vaizdo įraše J. Tallentas eina per sodą ir atsistoja prie vieno laiptelio. Tuo tarpu balsas už kadro paskelbia, kad jis yra „laimėtojas iš Australijos – Jaredas Tallentas“.

J. Tallentas, kuris treniravosi Italijoje, atsistoja ant pakylos ir pamojuoja tradiciniu olimpiniu stiliumi. Tuomet prie jo prieina vyriškis, kuris paspaudžia jam ranką ir užkabina ant kaklo medalį.

Per 2008 metų Pekino olimpines žaidynes 31 metų atletas taip pat laimėjo sidabro medalį 50 km rungtyje ir atsiliko nuo italo Alexo Schwazero, kuris neseniai užbaigė trejų metų diskvalifikaciją dėl dopingo, kai prieš Londono Olimpiadą jo organizme buvo aptikta draudžiamų medžiagų.

Tarptautinis Olimpinis Komitetas praėjusią savaitę pranešė, kad pakartotinai ištyrus mėginius iš 2008 metų olimpinių žaidynių, dopingo pėdsakų buvo rasta 31 sportininko organizmuose.

Keturiolika iš 31 sportininko yra rusų atletai, antradienį atskleidė Rusijos olimpinis komitetas.