„Projektas „Judekim.lt“ yra tęstinė iniciatyva, gimusi 2014-aisiais metais. Šio projekto idėja – apimti kuo platesnius socialinius ir įvairaus amžiaus gyventojų sluoksnius. Siekiame sudominti žmones sportu ir paaiškinti jiems apie judėjimo būtinumą,“ – kalbėjo projekto iniciatorius bei organizatorius, asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Vasiliauskas.

Praėjusiais metais organizuoti pradėtas konkursas „Mano klasės mankšta“ per pusantro mėnesio įtraukė daugiau nei 150 Lietuvos mokyklų iš 72 skirtingų miestelių, rajonų ir miestų. Jauniausiems, darželinukams skirta iniciatyva „Judėk su apelsinu“ apėmė 5 miestus ir 82 darželius. Pozityviai apie teikiamą projekto naudą atsiliepė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Labai viliuosi, jog šiandien pristatytų „Judekim.lt“ iniciatyvų laukia ilga ir graži ateitis. Sveikatingumo ir judėjimo projektų niekada nėra per daug. Matydami masiškumą bei žmonių įsijungimą į įvairius organizuojamus sporto renginius suprantame, kad tai yra laukiamos iniciatyvos“, - kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Šių metų „Judekim.lt“ naujovė – tiesioginių mankštų laidos DELFI TV eteryje iš sporto ir sveikatingumo klube „Impuls“ įrengtos sveikatingumo studijos. Rytinių tiesioginių mankštų laidų metu sporto treneriai kartu su žymiais Lietuvoje žmonėmis rengs interaktyvias treniruotes.

„Sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“ nuolat ieško naujų būdų, skatinančių žmones sportuoti, vienas jų - tiesioginės mankštų laidos iš sveikatingumo studijos. Šis būdas įdomus tuo, jog visi norintys galės sportuoti namuose su trenerio pagalba. Atrinkome geriausius trenerius, kurių pagalba visas sportavimo procesas vyks saugiai bei kokybiškai“, - naująja iniciatyva džiaugėsi sporto ir sveikatingumo klubų tinklo „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Pirmoji interaktyvi treniruotė tiesioginiame DELFI TV eteryje vyks jau kovo 30 dieną. Sporto treneris Andžėj Gunevič demonstruos pratimus kartu su žinomu veidu Lietuvoje – Erika Vitulskiene.