„Šita rinktinė moka dalintis kamuoliu, komandiškai gintis, yra vieninga, palaiko vieni kitus, visi žino savo rolę ir nėra tokiu priveligijuotų žaidėjų kaip Kobe Bryantas ar Kevinas Durantas", - dabartinę ir ankstesnes JAV komandas lygino R. Paulauskas.

Jono Valančiūno ir kitų aukštaūgių laukia sunki kova po krepšiais su amerikiečių juodadarbiais - Anthony Davisu ir Kennethu Fariedu, kurie pavyzdingai kovoja dėl atšokusių kamuolių ir neretai pakartoja netaiklius komandos draugų metimus.

„Jų privalumas - greitis ir aukšti šuoliai, nes nei vienas nepasižymi ūgiu, tačiau labai gerai kovoja dėl kamuolių. Kiti žaidėjai gali laisvai mesti, nes žino, kad po krepšiu yra keturios rankos, kurios gali įgrūsti kamuolį į krepšį. J. Valančiūnas turės galvoti ne tik kaip padėti kitiems, bet ir kaip pasiimti kamuolį. Abu varžovai žaidžia tiek nugara, tiek veidu į krepšį ir norint sustabdyti jų greitį bei atletiškumą reikės kitų pagalbos. Manau, kad J. Valančiūno laukia sunkus darbas, tačiau jis yra tam pasirengęs", - įsitikinęs krepšinio treneris.

Vaizdo reportaže krepšinio specialistas taip pat dalinasi savo nuomone apie Jono Mačiulio lyderystę bei Jono Kazlausko siurprizus.