Dėl Jūros šventės eismo sąlygų iš tik ką pasibaigusios treniruotės Palangoje kiek vėlavo Lietuvos vyrų rinktinės kandidatai Deividas Gailius ir Marius Runkauskas. Tačiau jiems atvykus krepšinio šventė dar labiau pagyvėjo. Minia azartiškai palaikė šiuos Klaipėdos krepšininkus per jų improvizuotą dvikovą, o vėliau žmonės plūdo su jais fotografuotis.

Didelį susidomėjimą sukėlė ir galimybė laimėti unikalaus dizaino „Sprite“ kamuolį. Tai galėjo padaryti pirmasis, pataikęs baudos metimą per ištiestas D.Gailiaus ir M.Runkausko rankas.

“Sprite” talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje “Sprite” krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Pagrindinis “Sprite” talentų kovų prizas – 4950 Eurų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Finalo laimėtojams, užėmusiems pirmąją vietą kiekvienoje amžiaus grupėje (ir vaikinų, ir merginų) bus skirta kelionė į 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionato finalines rungtynes (po vieną kiekvienam laimėtojui), „Sprite Talentų kovos 2015“ taurės, Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas, bilietai į pasirinktas kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Lietuvoje 2015 m.

Kelionė į Europos krepšinio čempionato finalą laukia ir dėjimų konkurso nugalėtojo. Jis bus renkamas balsuojant internete ir paaiškės finalinės dėjimų serijos metu per tarptautinį krepšinio turnyrą “Huawei Cup 2015” Kaune rugpjūčio 17 d.

Turnyras šįmet vyksta penkiuose miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje, Alytuje ir Kaune (finalas). Dalyviai raginami registruotis savo regione kuo greičiau, nes dalyvių skaičius yra ribotas.