Augant gamybos sąnaudoms, o žmonėms vis rečiau perkant kalėdines dekoracijos iš stiklo, kurias baigia nukonkuruoti pigi plastmasinė produkcija iš Kinijos, „London Glassblowing“ stiklapūčiai neketina nuleisti rankų ir, nenumaldomai artėjant gražiausioms metų šventėms, skatina žmones domėtis eglutės žaisliukais iš stiklo.

Šios stiklapūčių studijos savininkas Peteris Laytonas sako besiviliantis, kad jo organizuojamos dirbtuvės paskatins žmonės pirkti dekoracijas iš stiklo, kurios neretai prilygsta tikriems meno kūriniams. Be to, jas galima kaip relikviją perduoti iš kartos į kartą.

Minėtosios stiklapūčių studijos vadybininkas Bruce‘as Marksas dirbtuvėse atlieka mokytojo vaidmenį. Pagrindinė jo užduotis – per trumpą laiką susidomėjusiems perteikti per pusę amžiaus šios studijos sukauptą patirtį.

Eglutės žaisliukų iš stiklo gamyba susidomėjęs britas Ruskinas Constantas pripažįsta, kad, nors ir labai žavisi šiuo menu, pačiam sukurti Kalėdų eglutės dekoraciją buvo žymiai sunkiau nei jis manęs.

P. Laytonas tikisi, kad dirbiniai iš stiklo ir vėl bus imti vertinti kaip prasminga investicija, o tokie žaisliukai taps šeimos relikvija, perduodama iš kartos į kartą.