Iš Čikagos kilęs kūrėjas ir atlikėjas per tuos metus pelnė „Oskarą“ už geriausią originalią dainą, parašė ne vieną knygą, vaidino tiek didžiajame kine, tiek televizijoje, be to, pelnytai įvardijamas kaip vienas iš ryškiausių ir įtakingiausių afroamerikiečių bendruomenės aktyvistų.

Nepaisant to, 44 metų reperis teigia norįs pasiekti dar daugiau.

Pelnęs „Oskarą“ už geriausią originalią dainą Avos DuVernay juostai „Selma“, Common su talentingąja režisiere ir scenarijaus autore jėgas suvienijo naujam projektui – dokumentiniam filmui „13TH“.

Pasitelkdama televizijos medžiagą, muziką ir interviu su akademikais, politikais ir paprastais žmonėmis, režisierė pasakoja skaudžią afroamerikiečių istoriją – anot kūrėjų, faktai kalba apie XXI amžiaus problemas, jų šiandieninę kovą už savo pilietines teises ir priešinimąsi diskriminacijai.

Lapkritį reperis Common'as pristatė jau vienuoliktąjį studijinį albumą „Black America Again“, kuris, kaip tikisi pats reperis, vaizdžiai atkartoja juodosios Amerikos patirtis ir primena skaudžią praeitį su Linčo teismais, diskriminacija ir kitokia neteisybe.

Nors albume skamba muzika, priversianti susimąstyti, tokie kūriniai kaip „Love Star‘ ir „Uncommon“ atskleidžia ir kūrėjo švelnesniąją pusę.

Naujausias Common'o albumas „Black America Again“ debiutavo 25-oje „Billboard 200“ vietoje.