Dokumentinė juosta apie tragiško likimo britų atlikėją ir dainų kūrėją Amy Winehouse „Amy“ jau susišlavė ne vieną prestižinį kino apdovanojimą, tarp kurių – ir Kritikų pasirinkimo bei Amerikos kino prodiuserių gildijos apdovanojimai. Juostos režisierius Asifas Kapadia kritikų pripažinimo sulaukė ir Kanų kino festivalyje.

Nepaisant tokio sėkmingo starto, „Amy“ tikrai ne vienintelė juosta, festivaliuose sulaukusi didelės sėkmės. Tiesa ta, kad visi šiais metais dėl „Oskaro“ dokumentinio filmo kategorijoje besivaržantys filmai savo gyvenimą kino teatruose ir kino mylėtojų širdyse pradėjo būtent nuo spurto tarptautiniuose kino festivaliuose.

Filmas „Liepsnojanti žiema: Ukrainos kova už laisvę“ (angl. Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom) triumfavo Toronto kino festivalyje, o dokumentinė juosta „Cartel Land“ apie narkotikų karteliui drįsusi pasipriešinti gydytoją Sandanso kino festivalyje iškovojo geriausio režisieriaus apdovanojimą.

Dokumentinis pasakojimas apie džiazo dainininkę ir pianistę Niną Simone „What Happened, Miss Simone?“ išliaupsintas kritikų Berlyno kino festivalyje, o filmas „The Look of Silence“ apie šeimą, kuriai tenka sunki akistata su artimųjų žudikais, susišlavė ne vieną nominaciją Venecijos kino festivalyje.

„Oskarų“ dalybos vyks vasario 28 dieną Los Andžele.