„Oasis“ išsiskirstė 2009 metais Paryžiuje, kai per pasirodymą festivalyje „Rock en Seine“ tarp jo ir jo brolio Noelio Gallagherio kilo konfliktas. Dėl to Noelis pasitraukė iš grupės.

„Aš norėčiau, aš norėčiau, bičiuli, tačiau tai nėra taip lengva. Nėra nieko, ko norėčiau labiau, nei kalbėti apie „Oasis“ muziką, užuot kalbėjus apie Liamo solo albumą ir Noelio solo albumą. Manau, kad suknistai juokinga, kad mudu abu kuriame solo įrašus, bet toks pasaulis. Mudu nesutariame, jis kitoks žmogus nei aš, taip tiesiog yra, tad gal kai vieną dieną mes vėl tapsime broliais, manau, kad kitas žingsnis, natūralus žingsnis, būtų muzikos kūrimas. Aš kurčiau „Oasis“ muziką jau rytoj, tačiau jis nori vadovauti, jis nori būti pagrindiniu, kuris tai daro, o aš toks nesu, nesu tas pritariantysis, nesu pasamdytas būgnininkas ar pasamdytas gitaristas, po velnių, esu Liamas Gallagheris. Suprantate, ką turiu galvoje? Jis su manimi nekalba ir tikisi, kad aš visa tai nurysiu, suprantate, ką turiu galvoje? Spėju, kad čia yra nesutarimas. Jis galvoja, kad jis pagrindinis, o aš galvoju, kad aš esu pagrindinis, suprantate, ką turiu omenyje?“, - sakė muzikantas Liamas Gallagheris.

Nors Noelis viešai apkaltino Liamą dėl grupės subyrėjimo, pats Liamas situaciją vertina kitaip. Vis dėlto, jis tvirtina, kad grupės veiklos atnaujinimas yra įmanomas.