Pasirodymo vieta simbolinė – juk tai gimtasis jo miestas, iš kurio jį išgynė „Islamo valstybės“ teroristai.

28 metų muzikantas iš Mosulo pasitraukė „Islamo valstybės“ kovotojams šturmavus jo namus. Islamistai atėmė brangiausią turtą – instrumentus. Smuikininkui buvo paaiškinta, kad jo atliekama muzika prieštarauja sunitų propaguojamai itin radikaliajai islamo interpretacijai.

Trečiadienį surengtas valandos trukmės koncertas – simbolinis jo pasisveikinimas su gimtuoju miestu, nuo 2014 metų dususiu teroristų rankose.

Jaunas vyras sako nusprendęs groti netoliese biblinio pranašo Jonos kapo – šventos vietos, kuri visiems musulmonams simbolizuoja vienybę.

A.Mukdadas apie koncertą pranešė tiek palikdamas skrajučių būsimo pasirodymo vietoje, tiek paskelbdamas informacijos socialinėje žiniasklaidoje. Kaip ten bebūtų, tai labai drąsus žingsnis rytiniame Mosule, kurio senamiestį vis dar kontroliuoja islamistai.

Koncerto vietą saugojo kareiviai, nors iš pradžių iš viso nenorėjo įleisti žmonių: netoliese sprogus bombai, jie pareiškė negalintys užtikrinti visuomenės saugumo. Vėliau visgi nusileido. Koncertas įvyko, o prie plojančios minios prisijungė ir patys kariai.

Tai, kad pasiklausyti koncerto atėjo vos daugiau nei 20 žmonių, daugiausia jaunų vyrų, atskleidžia liūdną faktą – miesto žmonės vis dar gyvena baimėje.