„Placebo“ atliko dainas iš visų ilgos karjeros etapų, nors ir kiek adaptavo kiekvieną jų – tarsi, kad patiems nenusibostų groti tų pačių dainų vėl ir vėl. Dabar grupė nebepanaši į vaikinų trijulę, nuo kurios „Placebo“ veikla prasidėjo. Latvijoje į sceną jie lipo šešiese, su nauju būgnininku, smuikininke, keliais gitaristais. Vis dėlto, nesenstantis grupės branduolys vokalistas Brianas Molko ir gitaristas Stefanas Olsdalas išlikęs.

Nuo 2007 m. vykstantis „Positivus“ yra populiariausias festivalis Baltijos šalyse, kasmet sutraukiantis kelias dešimtis įtakingų tarptautinių muzikos grupių ir atlikėjų ir pristatantis svarbiausius Baltijos šalių populiariosios muzikos vardus. Festivalio lankytojų skaičius pastaruosius metus viršija 20 tūkst. – daugiau už bet kokį aplinkinį festivalį.

Šiųmetis „Positivus“ tęsis iki sekmadienio. Žiūrovų dar laukia gyvos roko legendos Roberto Planto, vienos indie scenos lyderių dainininkės ir dainų autorės St Vincent, britų roko grupės „Kasabian“ koncertai ir dar dešimčių kitų muzikantų pasirodymai penkiose scenose.

Daugiau apie festivalį skaitykite - čia.