Duetas, kurį sudaro muzikantai Paulius Kilbauskas ir Domas Strupinskas imdamiesi „Lošėjo", debiutavo kaip ir režisierius Ignas Jonynas, kuriam tai buvo pirmasis ilgametražis filmas. Įgyta patirtis pravertė konstruojant kitokio pobūdžio garso takelį Emilio Vėlyvio filmui „Redirected".

„Igno filmas yra arthouse'as, abstraktesnis, muzika daugiau plaukia ir turi būti vientisa, o E. Vėlyvio filmas yra žanrinis, reikalauja kanonų, griežtų sprendimų ir muzika daugiau vartojama, kad permuštų", - pasakojo D. Strupinskas.

„The Bus" patys groja įvairiais instrumentais, nenaudoja semplų ir teigia visą laiką jautę režisierių palaikymą, skirtingai nei reklamos versle.

„Už garso takelį filmui sulaukėme mažiau pastabų nei kurdami muziką 30 sekundžių trukmės reklamai", - tokią išvadą padarė P. Kilbauskas.

Kaip susikūrė projektas „The Bus", kuriai scenai buvo sunkiausia aprengti garso rūbą, kodėl filmo „Redirected" garso takelis liko „Lošėjo" šešėlyje ir ką renkasi projekto kūrėjai - kūrybą ar greitus pinigus? Atsakymus į šiuos klausimus išgirsite pasižiūrėję vaizdo reportažą.