Vietos gyventojai tikisi, kad menas juos išgelbės, ir slogus įvaizdis, suformuotas po teroristinių išpuolių Paryžiuje ir Briuselyje, lėtai nugrims užmarštin.

Buvusioje alaus darykloje įsikūrusi galerija „Millennium Iconoclast Museum of Art“ (MIMA) stovi ant miesto pramoninio kanalo kranto. Rajonas, kurio daugumą gyventojų sudaro musulmonai, liūdnai visame pasaulyje išgarsėjo po 2015 metų lapkričio teroristinių atakų Prancūzijos sostinėje. Paaiškėjo, kad teroristai atvyko būtent iš šios Briuselio vietos.

Įtariamasis išpuolių Paryžiuje organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas ir Prancūzijos kavinėje „Comptoir Voltaire“ susisprogdinęs Brahimas Abdeslamas gyveno būtent Molenbeko rajone. Tame pačiame rajone kovo 18 dieną po keturis mėnesius trukusios paieškos operacijos buvo sulaikytas ir pastarojo teroristo brolis Salah Abedslamas.

Menininkai iš Bruklino Maya Hayuk, Swoon, Momoa ir kūrybinis duetas Faile į Briuselį atvežė net keturis galerijos aukštus užimančią spalvingą instaliaciją „City Lights“.

Jau šimtą metų skaičiuojantis raudonų plytų buvusios alaus daryklos pastatas buvo pastatytas dar tada, kai Molenbekas buvo vadinamas „mažuoju Mančesteriu“ – toks pavadinimas prigijo pagal britų miestą, kuriame dažnai kildavo darbininkų protestų ir riaušių.

Projektą „City Lights“ Molenbeko meno galerijoje MIMA galima aplankyti iki rugpjūčio iki 28 dienos. Galerijos atstovai sako, kad be nuolatinės ekspozicijos jie tikisi bent du kartus per metus pristatyti du įdomius trumpalaikius meno projektus.