Kaligrafijos kūrėjui Pokrasui Lampasui šiam projektui prireikė 730 litrų baltų dažų ir keturių šepečių. Piešinio ant stogo plotas tikrai įspūdingas – net 1625 kvadratiniai metrai.

Procesą kamera užfiksavo ne vieną apdovanojimą pelnęs režisierius ir prodiuseris Sergejus Valiajevas, kuris, į pagalbą pasitelkęs kūrybos komandą „Smokin‘ Heroes“, atskleidė visą šio įstabaus piešinio ant apleisto fabriko stogo gimimo istoriją.

Šis piešinys – šiuolaikinio meno judėjimo „Calligraffiti“, apjungiančio kaligrafiją ir grafičių meną, projektas. Šio judėjimo pradininkas – vizualaus meno kūrėjas iš Olandijos Nielsas Shoe Meulmanas. Kaip teigia S. Valiajevas, jis dirba su 25 tarptautiniais šio meninio judėjimo ambasadoriais iš viso pasaulio.

Netoliese Maskvos centro esančiame apleistame šokolado fabrike (saldainiai jame buvo gaminami iki 2007 metų) šiuo metu veikia daug barų, restoranų, meno galerijų ir muzikos klubų.

Pats P. Lampasas sako, kad labai džiaugiasi dėl pavykusio projekto ir jau laukia nesulaukia, kada imsis naujo, kuris, anot menininko, galėtų pastarąjį pranokti dydžiu ir kompozicijos sudėtingumu.