„Vito gyvenimas pats savaime yra tarsi įvairių kino žanrų mišinys. Jis buvo beprotiškai spalvinga asmenybė ir tikrasis nonkonformistas. Jo kūryba buvo draudžiama, jį persekiojo KGB, tačiau tuo pat metu savo namuose jis augino liūtą, darė pirmąsias Sovietų Sąjungoje komercines nuotraukas, sukosi pačiame tuometinės bohemos centre ir, žinoma, degė beprotiška aistra savo įstabaus grožio žmonai Tatjanai. Ši aistra iš dalies jį ir pražudė,“ – apie savo naująjį kūrinį pasakoja režisierė.

Prie filmo sukūrimo prisidėjo visas būrys talentingų Lietuvos kinematografininkų – prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė, kurią įtakingas kino leidinys „Screen Daily“ šiemet įtraukė į perspektyviausių pasaulio kino prodiuserių sąrašą, operatorius Audrius Kemežys, už darbą filme „Meistras ir Tatjana“ pelnęs „Sidabrinės gervės“, Lietuvos kinematografininkų ir „Ąžuolo“ apdovanojimus, montažo režisierius Danielius Kokanauskis, nuolat bendradarbiaujantis su tokiais pasaulinio garso režisieriais kaip Sergejus Loznica.

G. Žickytė ypač džiaugiasi pirmu kūrybiniu bendradarbiavimu su savo vaikystės drauge, muzikos kūrėja Jurga Šeduikyte, kuri filmui sukūrė originalią muziką.

„Filmai man yra labai artima savo vaizdų kalba meno forma, labai įdomu vaizdams kurti muziką ir pajusti, kaip epizodas sustiprėja. Darbas prie „Meistro ir Tatjanos“ išmokė įsiklausyti, pasitikėti muzikos kalba ir komanda. Viliuosi, kad šis filmas taps mano, kaip kino kompozitorės, tramplynu,“- sakė garsi Lietuvos dainininkė.

Filmo įkvėptą dainą „Meistras ir Tatjana“ J. Šeduikytė įtraukė į savo naująjį rudenį pasirodysiantį albumą.

Birželio pradžioje viename seniausių Europoje Krokuvos dokumentinių ir trumpo metro filmų festivalyje (Lenkija) įvyko tarptautinė filmo premjera, kurios akimirkos užfiksuotos Jūsų dėmesiui pristatomame vaizdo klipe. Jame skamba ir ištrauka iš J. Šeduikytės sukurtos ir atliekamos dainos „Meistras ir Tatjana“.

Lietuvos kino teatruose filmas pasirodys spalio 16 d. Filmo išleidimą lydės kūrybinės grupės kelionė po šalies miestus ir miestelius.