Pusiau siurrealistinį kino filmą režisavo Aleksejus Germanas jaunesnysis. Prie šio filmo kūrimo prisidėjo taip pat ir Lenkija. Vaidmenį atlikęs aktorius iš Gruzijos Marabas Ninidze papasakojo, kad filmo herojus sieja šioje kino juostoje gvildenamos temos.

„Manau, nederėtų kalbėti apie politiką. Ši žmonių kompanija tiesiog susibūrė tam, kad sukurtų filmą. Iš tiesų šių šalių santykiai nėra draugiški. Vyksta sudėtingi dalykai“, - nenorėjo politikuoti Marabas Ninidze.

Aktorė Viktorija Korotkova savo ruožtu įsitikinusi, kad šis filmas ne tik bus pripažintas dėl savo meninės vertės, tačiau ateityje taip pat galėtų atlikti svarbų vaidmenį mažinant įtampą tarp šių valstybių.

„Labai sudėtinga žvelgti į šį filmą, negalvojant apie šiandieninį politinį ir socialinį konfliktą. Kai pradėjome filmuoti, neturėjome jokio supratimo, kaip bus eskaluojama politinė situacija, kad ji bus tokia, kokia yra dabar. nežinojome, kad bus karas, todėl tikiuosi, kad šis filmas ne tik bus vertinamas kaip meninis kūrinys, tačiau taip pat prisidės prie šio konflikto išsprendimo ir atliks svarbų vaidmenį ateityje“, - sakė aktorė Viktorija Korotkova.

„Under Electric Clouds“ – tai vienas iš 19 kasmetinio Berlyno filmų festivalio konkursinėje programoje pristatytų kino juostų.