Į sceną geriausios Metų grupės apdovanojimo atsiimti lipęs Jazzu ir Leono Somovo duetas taip pat pateko į ne itin malonią situaciją.
„Nors šiuo metu gyvenu Vilniuje, Kaune gimiau ir užaugau, myliu šitą miestą. Tikuosi, kad M.A.M.A myli visus, nepriklausomai nuo lytinės orientacijos ir tapatybės“, – į Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinkusią publiką kreipėsi V. Simonko, tačiau švilpimas nesiliovė. A. Rožickui teko imtis raminti įsismarkavusios publikos, o atlikėjai stojosi demonstruodami solidarumą homoseksualios orientacijos žmonėms.

Scenos link ėję muzikantai buvo pasitikti audringais plojimais, kuriuos po Justės Arlauskaitės-Jazzu kalbos ir vėl pakeitė minios nepasitenkinimas. „Labas vakaras visiems, norėjau pasakyti, kad šiais metais nesitikėjome. Noriu visiems palinkėti tolerancijos vieni kitiems. Prieš tai užlipusi ant šitos scenos pasakiau, kad Kaunas – mano mylimas miestas. Prašau nebandyti pakeisti mano nuomonės. Kas čia įvyko, buvo labai neskanu. Muzika sulygina viską“, – į renginio svečius kreipėsi Jazzu.
Po šio Kauno publikos akibrokšto socialiniuose tinkluose pasipylė dainininkei skirtos palaikymo žinutės. „Salėje jos stiprybė buvo dar įspūdingesnė. Žavu, kad sugebėjo subtiliai ir be pykčio pastatyti į vieta didelę minią', – žavėjosi bičiuliai ir gerbėjai.