Laimei, padėtis tiek visoje šalyje, tiek pavieniuose jos miestuose po truputį gerėja. Į gerą besikeičiančia situacija pasinaudoti nusprendė ir vietos reperiai bei dainininkai. Jauniems drąsiems kūrėjams padėti pasišovė startuolis „Patari“ – prieš dvejus metus įkurta muzikos leidyba ir platinimu užsiimanti bendrovė.

Reperiai iš Karačio „Lyari Underground“ arba tiesiog LUG dar visai neseniai bijojo viešai kurti – Liario rajone, kur ir gyvena, atrodo dar tik vakar tiesiog gatvėse liejosi kraujas. Ši miesto dalis, laikyta pavojingiausia visame mieste, buvo tapusi nusikaltėlių gaujų karo zona.

Kaip ten bebūtų, būtent agresija ir smurtas įkvėpė didžiąją dalį šių reperių kūrybos – lygiai taip kaip, kaip kadaise repo klasiką Tupacą Shakurą, muzika išpažinusį savo nelengvą patirtį, teigia grupės LUG idėjinis vadas, pasirinkęs pseudonimą AnXiously.

„Patari Music“ atstovai pabrėžia, kad sąlyginai kuklioje Pakistano muzikos scenoje kiekvienais kelis bendrus pasirodymus surengia populiariausi atlikėjai, ir tuo viskas apsiriboja.

Norėdami pakeisti tokią situaciją, jie šiais metais ėmėsi ambicingo projekto „Tabeer“ (Dreams Come True) – tai iniciatyva, supažindinanti garsius šalies muzikos vardus su nežinomais talentais. Bandydami tilpti į 15 tūkst. dolerių biudžetą, jie kartu įrašo šešias dainas ir nufilmuoja joms vaizdo klipus.

„Players of Lyari“ – viena iš šešių tokių sėkmingų koloboracijų.
Kitame jungtiniame projekte dalyvauja Nazaris Gillis, kuris dar visai neseniai buvo paprasčiausias valytojas. Vieną dieną jis įsidrąsino ir pasibeldė į „Tabeer“ vadovo Ahmero Haqvi duris – paprašė įvertinti jo sukurtą dainą. Muzika iš karto patraukė savo srities profesionalo dėmesį.

Vienintelė „Tabeer“ dainininkė – 22 metų Malala Gul. Mergina pasakoja muziką pamilusi labai seniai ir tiesiog pakerėta klausydavosi liaudies dainas jausmingai traukiančios tetos. Rimčiau dainuoti Malala pradėjo prieš penkerius metus, tačiau gyventi dainavimu, juo labiau moteriai, mieste, kuriam vis dar maudžia Talibano paliktus randus, labai sunku.

„Tabeer“ projekto vaizdo klipai prieinami socialinėse platformose „Facebook“, „YouTube“, „Instagram“ ir išmaniesiems skirtoje programėlėje. Anot iniciatyvos atstovų, jie jau peržiūrėti daugiau nei milijoną kartų.