Japonijoje itin populiaraus vadinamųjų kapsulių formato viešbutis „Book and Bed Tokyo“ savo svečiams siūlo vos geros spintos dydžio gyvenamąją erdvę, įspraustą tarp nesibaigiančių knygų lentynų.

Sienos, lubos ir didžioji viešbučio dekoro dalis – knygos, knygos ir dar kartą knygos. Viešbučio atstovai teigia, kad ypatingą aurą šiai vietai suteikia nei daug, nei mažai: net 3200 knygų skirtingomis kalbomis.

Dieną galima skaityti ne tik savo mažyčiuose apartamentuose, bet ir bendroje poilsio erdvėje, kur viešbučio svečiai noriai dalijasi įspūdžiais apie perskaitytas knygas.

„Book and Bed Tokyo“, kaip ir daugelis kitų tokio formato Japonijos sostinės viešbučių, gana nutolęs nuo pagrindinių pasilinksminimo vietų ir pramogų rajonų, tačiau jį atranda ir vis daugiau jaunimo.

Viešbutis, kuris savo veiklą pradėjo prieš pusantrų metų, svečiams gali pasiūlyti 60 tokių kapsulių. Kiekvienoje iš jų – čiužinys ir skaitymui pritaikytas šviestuvas.

Priklausomai nuo kapsulės dydžio ir jos lokacijos, viena naktis čia kainuoja nuo 3800 iki 4800 jenų (nuo 33 iki 42 dolerių). Dieną viešbučio svečiai gali leisti laiką bendroje skaitymo ir poilsio erdvėje.