„Killing Commendatore“ – pirmasis tokios ilgos apimties rašytojo romanas nuo pat 2010 metais pasirodžiusius knygos „1Q84“.

Japonijos žiniasklaidos teigimu, abiejų knygų atveju pirmojo leidimo tiražas sudaro vieną milijoną kopijų, o tai, kaip sako leidėjai, itin retas atvejis.

Apie ką ši knyga gali pasakyti tik laimingieji, šį rytą pirmieji įsigiję romaną, tačiau tikimasi, kad ir „Killing Commendatore“ H. Murakami ir toliau gvildena jo kūrybai būdingiausias jausmų prieštaringumo, nusivylimo ir vienatvės temas.

Galutinai nusivylęs Japonijos visuomene ir ją valdančiomis taisyklėmis, H. Murakami kartu su žmona 1986 metais iš tėvynės išvažiavo – pora daug keliavo po Europą, kol galiausiai kuriam laikui apsistojo Italijoje, vėliau persikėlė į Jungtines Valstijas. Rašytojas niekada nesibodėjo viešai kritikuoti Japoniją.

Itin griežtą poziciją H. Murakami viešino dėl to, kaip šalies valdžia suvaldė Fukušimos branduolinę krizę, prasidėjusią po 2011 metų kovo cunamio. Jis netgi yra sakęs, kad šią „branduolinę katastrofą sukūrėme savomis rankomis“.