Idėją pristato singlas „Supakuoti instrumentai“, sukurtas drauge su kolektyvu „AVE VITA“ per 2016 m. Baltimorėje, JAV, vykusią XV Lietuvių tautinių šokių šventę. Pasak Jurgio, šia daina kviečiama traukti iš lentynų savo lietuvybę, nebelaikyti jos archyvuose, vienytis ir drąsiai dalintis ja su kitais.

„Kartais susidaro įspūdis, kad gyvename burbule, patys sau tyliai pasisakę, kad esu lietuvis ir viskas. Tapatybė, kuri pamiršta žodynuose, pakavota palėpėse ir archyvuose, apibrėžia, kas mes buvome, tačiau neatskleidžia, kas esame šiandien. Buvimas savaime – nesiskaito. Lietuva yra gyva savo žmonėmis, tradicijomis, kultūra, kuri stipriai verda visame pasaulyje. Būti lietuviu yra vertinga, turtinga ir smagu. Todėl nutarėme išeiti į gatves ir garsiai tai pasakyti. Liepos 6 d., yra vienijanti diena, todėl kviečiame visus jungtis prie mūsų skambios eisenos arba padaryti vakarėlį savo kieme, gatvėje ar mieste”, – pasakoja J. Didžiulis.

Jurgis Didžiulis ir „ToBeLT“ komanda laukia visų Liepos 6d., 19:45 val. senojoje perkėloje, Klaipėdoje. Muzikinė kelionė tęsis Klaipėdos senamiesčiu iki Paminklo Vieningai Lietuvai „Arka”, kurioje 21 val. bus iškilmingai sugiedota „Tautiška giesmė“.