Dauguma Los Andžele esančiame technologijų parke – teritorijoje, į kurią patenka ir dalis Santa Monikos ir Venecijos paplūdimio, todėl ji turi ir Silicio paplūdimio pavadinimą – dirbančių bendrovių draugiškos šunims.

Santa Monikos technologijų bendrovės „GumGum“, besispecializuojančios dirbtinio intelekto srityje, teritorijoje šunys net daugiau nei laukiami. Anot bendrovės vykdomojo vadovo 35 metų Ophiro Tanzo, keturkojai itin teigiamai veikia darbuotojus.

Paties O. Tanzo augintinis Indy taip kartu su šeimininku keliauja į darbą ir kiekvieną rytą džiugiai sutinka besirenkančius darbuotojus.

Bendrovės „GumGum“ taikoma naminių augintinių politika ateityje bus taikoma ne tik šunims, bet ir katėms bei kitiems augintiniams, žada O. Tanzas ir pripažįsta, kad tokia praktika visgi aktuali toli gražu ne visoms bendrovėms.

Virtualus turgus „Tradesy“, kur moterys gali parduoti pabodusius drabužius bei aksesuarus, taip pat pasisako už šunis darbo vietoje. Apie tai byloja ir biuro interjeras, kurio pasididžiavimas – ant sienos kabantis prancūzų buldogo atvaizdas.

„Tradesy“ patalpose laisvai bėgioja pačių įvairiausių veislių šunys, jie kartu su šeimininkais eina į susirinkimus, romiai snaudžia po darbo stalais ir leidžiasi glostomi. Kai kurie darbuotojai sau ramiausiai dirba, o jiems ant kelių miega augintinis.

„Tradesy“ vadovė 38 metų Tracy DiNunzio sako, kad šunų integracija naudinga visiems be išimtiems – tiek darbuotojams, tiek darbdaviams, tiek patiems augintiniams.