„Labai smagu, kad daugiau nei 45-erius metus gyvuojantis ir solidžią koncertinę biografiją turintis choras „Vilnius“ kartu leidosi į meninę avantiūrą ir nepabijojo priimti drąsių kūrybinių sprendimų“ – kalbėjo vaizdo klipo idėjos autorius ir režisierius Ričardas Matačius.

Dainą „Spindulys“ choro „Vilnius“ kamerinei grupei aranžavo vokalinio ansamblio „Quorum“ lyderis Vitalijus Neugasimovas. Artėjančiame koncerte žiūrovai turės galimybę išgirsti ir daugiau įvairiai choro sudėčiai pritaikytų žinomų kūrinių.

„Profesionalus choras privalo gebėti atlikti įvairių stilių ir žanrų muziką. Atėjo laikas keistis. Chore dainuoja gyvi žmonės, tad gyva privalo būti ir jų atliekama muzika. Šiuo projektu valstybinis choras „Vilnius“ žengia naują žingsnį savo istorijoje. Lotynų Amerika, roko klasika, lietuviškas „popsas“ ar lietuviškos estrados retro, - visiškai nesvarbu.

Svarbu, kad būtų šiuolaikiška, patrauklu ir profesionalu“ – apie naujas choro veiklos kryptis kalbėjo vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas.