Žaidimas per savaitgalį tapo tikra sensacija, daugybė žaidėjų patraukė ieškoti žaidimo veikėjų didžiųjų miestų gatvėse. Žaidėjai su mobiliaisiais įtaisais ieškojo virtualių veikėjų, kaip antai, Pikachu, įvairiose realiose vietose.

Per penkias dienas žaidimas „Android“ išmaniuosiuose telefonuose tapo populiaresnis nei pažinčių svetainė „Tinder“. Kasdienis aktyvių vartotojų skaičius buvo lygiai toks, kaip socialiniame tinklalapyje „Twitter“.

Toks populiarumas, savaime suprantama, atsispindi ir pardavimuose. Žaidimą sukūrė „Pokemon Company International“, „Niantic Inc“ ir „Nintendo Co Ltd“. Žaidimui reikalingos kameros žaidėjų prietaisuose ir GPS navigacija.

Pasipylė pranešimai apie susižalojusius žaidimo gerbėjus, kurie įkišę nosis į savo išmaniuosius telefonus parkrisdavo ar padarydavo avariją, vienu metu vairuodami ir žaisdami žaidimą. Per savaitgalį įvyko ir daug vagysčių, nes vagišiai nusitaikė į išsiblaškiusius žaidėjus. O Vajominge viena žaidėja medžiodama virtualius "pokemonus" netgi rado upėje tikrą lavoną.