Muzikinio talentų šou „Afghan Star“ finalas vyko kovo 21 dieną, jo metu dėl pagrindinio prizo besivaržantys dalyviai pristatė gyvus pasirodymus. Šių metų konkurso finalas – ypatingai drąsus ir laužantis tradicijas, nes jame pirmą kartą pasirodė moteris. Afganistanas garsėja kaip itin konservatyvi šalis, kur kadaise Talibano režimas buvo uždraudęs muziką ir populiariąją kultūrą, tad ir po šiai dienai nemažai tokių, kurie atmeta bet kokias pramogas.

Iš tradicinės puštūnų bendruomenės kilusi Zulala Hashimi, nors dar labai jauna, bet jau patyrusi nemažai išbandymų. Dainuoti panorusi mergina buvo priversta mesti mokyklą ir atlaikyti šeimos spaudimą, kuriai viešai dainuojančios moters įvaizdis kėlė siaubą.

Atėjusi į talentų šou atranką, Zulala suprato, kad be jos taip pasielgti išdrįso tik dar viena mergina. Iš viso savo jėgas išbandyti panoro per 300 vyrų ir vos dvi moterys.

Konkurso finale Zulala susikovė su savamoksliu reperiu Sayedu Jamaliu Mubarezu – kirpėju iš šiaurinio Afganistano Mazari Šarifo miesto, kuris pirmuosius gyvenimo metus praleido Irane. Jo šeima buvo viena iš tūkstančių Afganistano šiitų musulmonų Harazos bendruomenės narių, kurie per sieną bėgo nuo persekiojimų.

Atrankoje džinsais, džemperiu ir beisbolo kepuraite pasipuošęs jaunas vaikinas sako, kad repą atrado gyvendamas Irane. Nuo laiko jis ne tik atlieka, bet ir kuria tokią muziką.

„Afghan Star“ šiais metais skaičiuoja jau 12 sezoną, talentų šou rodomas per komercinę televiziją „Tolo News“.