„Nesistebėčiau, kad pats Modestas šiame filme sužinojo apie save kažką naujo. Man pačiam taip nutiko pernai, kai pamačiau filmą apie save“, – po kino juostos premjeros nusijuokė kita šalies krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

Pasižiūrėti filmo apie tituluočiausią Lietuvos krepšininką – olimpinį, pasaulio ir keturiskart Europos čempioną M. Paulauską susirinko šalies sporto elitas, veterano artimieji, krepšinio entuziastai. Nors „Žalgirio“ ir visos Lietuvos krepšinio legendos pavardė žinoma net ir jaunimui, Stasio Petkaus režisuotame kino filme buvo parodyti iki šiol retam – net ir 70-mečio M. Paulausko bendraamžiams – matyti kadrai, panaudotos archyvinės nuotraukos.

„Žaidžiantį Modestą mačiau tik vieną kartą – tai buvo jo atsisveikinimo mačas 1977-aisiais. Mes dar buvome visiškai mažiukai, pradedantieji. Visgi mus, krepšinio mokyklos auklėtinius, treneriai sugebėjo įvesti į Sporto halę. Tai paliko nepamirštamą įspūdį – Modė buvo išneštas ant rankų, jį iš salės išlydėjo visa „Žalgirio“ komanda ir SSRS rinktinė, kurios tą sykį žaidė tarpusavyje“, – prisiminė A. Sabonis.