Pražūtingos lavinos praktiškai buvo sustabdžiusios ekspedicijas, iš kurių Nepale pragyvena tūkstančiai žmonių.

N. Kuriki iš Tokijo, kuris per ankstesnį bandymą įveikti Everestą neteko nušalusių pirštų galų, į 8850 m aukščio viršukalnę kopia vienas. Jo maršrutas eina pietrytiniu Everesto šlaitu, kuriuo 1953 metais pirmą kartą į Everestą įkopė seras Edmundas Hillary ir šerpas tenzingas Norgay.

Savo paskutiniame įraše tinkle „Facebook“ japonas rašė planuojantis pasiekti viršukalnę vėlai ketvirtadienį (spalio 8 dieną) Nepalo laiku.

Sekmadienį, spalio 4 dieną, įrašytoje vaizdo žinutėje N. Kuriki dėkojo savo šalininkams ir teigė kad oro sąlygos yra daugiau ar mažiau palankios.

N. Kuriki į aukščiausią pasaulio kalną kopia rudens sezonu, kuris tarp alpinistų nėra itin populiarus dėl didelio šalčio ir trumpo šviesaus paros meto.

„Dabar išvykstu. Pažadu grįžti ir pasidžiaugti savimi. Dėkui jums“, - rašė jis rugsėjo 27 dieną paskelbtoje žinutėje.

Nepale per du žemės drebėjimus balandžio ir gegužės mėnesį žuvo 8900 žmonių, tarp jų daug alpinistų ir žygeivių iš užsienio. Be N. Kuriki, kopti į kitus kalnus Nepale buvo leista 13 užsienio ekspedicijų. Nepale stūkso aštuonios iš 14 viršukalnių, kurių aukštis siekia per 8 tūkst. metrų virš jūros lygio.