Brazilijos rinktinės treneris Rubenas Magnano – argentinietis, kartu su savo komanda triumfavęs 2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse, sako, kad, ruošiantis olimpinėms žaidynėms atsižvelgiama į visus įmanomus veiksnius – įskaitant ir žaidėjų amžių (vidutinis – 30 metų).

Jis gailisi dėl įvairių priežasčių negalėdamas į komandą įtraukti jaunų žaidėjų, todėl labai sunku įvertinti komandos ir pavienių krepšininkų potencialą.

Vienas iš jų - NBA „Chicago Bulls“ žaidėjas Cristiano Felicio, kuris nusprendė šį kartą rinktinėje nežaisti, nes nori visą dėmesį skirti pasirengimui ateinančiam NBA sezonui. Kitas NBA žaidžiantis brazilas Tiago Splitteris rinktinei nepadės dėl traumos.

Brazilijos rinktinei teks kliautis senesniais ir daugiau patyrusiais žaidėjais, tokiais kaip Leandro Barbosa, Andersonas Varejao, Nene Hilario ir Marcelinho Huertasu. Šias pareigas R. Magnano užima jau šešerius metus, tačiau įspūdingais rezultatais pasigirti negali.

2015 metais Toronte jo treniruojamai komandai Panamerikos žaidynėse pavyko pademonstruoti neblogų rezultatų, tačiau aukso svajonė taip ir liko tik svajonė. Treneris puikiai suvokia, koks sunkus iššūkis laukia jo komandos ir baiminasi, kad namų sienų suteikiamos paramos gali būti per mažai.

Brazilija Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse varžysis B grupėje. Jos kelias link medalių prasidės akistata su labai nuožmiais priešininkais – Lietuva ir Ispanija. Jiems taip pat teks išbandyti jėgas ir su Argentinos, Kroatijos ir Nigerijos rinktinėmis.