Bendradarbiaujant su Vakarų Vokietijos Kelno miesto zoologijos sodu, lazeriu ant medžio lapų buvo išpjaustytos tokios žinutės kaip „Padėk“, „Merkel, padėk“, „Atsistok“ ir „Gelbėkit Amazonę“. Tuomet šie lapai buvo išdalyti lapus graužiančioms skruzdėlėms, kurios ant savo nugarų gabeno juos per savo ūkį, tarsi „protesto“ plakatus.

Pasaulio gamtos fondas teigė manąs, kad neįprasta akcija pabrėš didžiausio pasaulyje atogrąžų miško išsaugojimo svarbą ir kad A. Merkel savo būsimo vizito metu taip pat ragins labiau saugoti Amazonės miškus.

A.Merkel Brazilijoje viešės su dviejų dienų vizitu. Jos delegacijoje bus vienuolikos vyriausybės departamentų ir stambių Vokietijos įmonių atstovų.

Pasak Pasaulio gamtos fondo, Amazonės miškai, dvigubai didesni už Indiją, yra ne tik vieninteliai drėgni atogrąžų miškai pasaulyje, bet ir suteikia prieglobstį bent dešimčiai procentų visos žinomos pasaulio biologinės įvairovės.

Aplinkosaugos organizacija teigia, kad per pastarąjį pusšimtį metų iš pažiūros beribė Amazonė neteko mažiausiai 17 proc. miškų.