Biologinės bangininių ryklių tyrimo programos dalyviai pirmą kartą su vienu iš egzempliorių vykdė povandeninių eksperimentų kompleksą. Tarptautinė tyrėjų komanda, kuriai vadovauja Jonathanas Greenas, projekto „Galapagų bangininis ryklys“ steigėjas, tirdami pačios didžiausios gamtoje egzistuojančios žuvies reprodukcinę sistemą, naudojosi specialiu ultragarsiniu skeneriu.

Jiems pavyko „apšviesti“ ryklio pilvo ertmę. Ryklio odos storis kai kuriose vietose siekia 20 centimetrų. Pasitelkę echoskopą, biologai aptiko folikulus su kiaušialąstėmis, taip pat išsiaiškino, kad embrionų tuo metu nebuvo. Iš viso to jie padarė išvadą, kad ryklys dar tik turės poruotis su patinu.

Be to, mokslininkai ištyrė ryklio kraują ir nustatė jame esant skirtingų tipų hormonų. Kad galėtų stebėti ryklio judesius, prie jo pelekų mokslininkai pritvirtino GPS jutiklius. Pagrindinis šio projekto etapo tikslas – reprodukcinio ciklo tyrimas. Bangininių ryklių veisimasis mokslininkams tebėra paslaptis. Gali būti, kad šis projektas padės atskleisti kai kurias gamtos paslaptis.