Internete paskelbtame pristatymo vaizdo įraše matoma, kaip šiame robote sėdintis žmogus išbando naujausias technologijas. Atliekant bandymą, buvo naudojamas ir virtualios realybės įrenginys.

Pristatymo vaizdo įrašas atskleidžia šio roboto galimybes, tarp kurių judėjimas iš anksto užprogramuota trajektorija, gebėjimas per itin trumpą laiką išvystyti greitį ir belaidė virtualios realybės sistema.

„Max Planck Institute for Biological Cybernetics“ instituto profesorius Heinrichas Bulthoffas, kuriam ir kilo idėja sukurti tokį lynais judantį robotą, sako, kad jis gali būti labai naudingas atliekant judesių ir pusiausvyros sutrikimų tyrimus.

Ir anksčiau tokie robotizuoti mechanizmai buvo naudojami įvairiose srityje, įskaitant pramonės sektorių, sako „Max Planch Insitute“ atstovai.

Skelbiama, kad šis robotizuotas simuliacinis robotas buvo kuriamas dvejus metus, prieš šio projekto taip pat prisidėjo ir „Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA“ specialistai, sako šio roboto kūrėjai.