Šį prietaisą sukūrė dviračių entuziastas, lietuvis Gediminas Nemanis. „Rubbee“ unikalus tuo, kaip perduoda energiją tiesiai į dviračio padangą, nes mes nenaudojame jokių grandinių, diržų, krumplių ar pavarų mechanizmų. Štai kodėl „Rubbee“ yra toks kompaktiškas, lengvas ir lengvai pritaisomas prie kiekvieno dviračio“, - sakė „Rubbee“ išradėjas Gediminas Nemanis.

Vandeniui atsparus prietaisas prisitvirtina prie dviračio sėdynės vamzdžio po balneliu, padedant lengvai užspaudžiamai svirtelei. Smūgius absorbuojantis įrenginys nuolat liečiasi su dviračio galinio rato padanga.

„Rubbee“ variklis kontroliuojamas per droselį, pritaisytą prie dviračio rankenos. Su „Rubbee“ varikliu, dirbančiu nuo 14 voltų baterijos, galima nuvažiuoti iki 25 kilometrų.

Šis prietaisas nėra pigus – jis kainuoja 1200 dolerių, bet G. Nemanis sako, kad jis padeda sutaupyti kitoje srityje.

„Žmonės renkasi „Rubbee“, nes tuomet jie gali pasilikti senus turimus dviračius. Jiems nereikia jų išmesti ir pirkti naujo motorolerio. Štai kodėl galima naudoti Rubbee“ ir taip pat naudoti seną dviratį“, - sakė G. Nemanis.

„Rubbee“ buvo tobulinamas ir ruošiamas komercinei prekybai dvejus metus, bet dabar, G. Nemanio teigimu, jo išradimas tikrai gali elektrizuoti dviračių rinką.