Kosminis laivas „Sojuz TMA-12M“, kuriuo skrido Rusijos kosmonautai Aleksandras Skvorcovas ir Olegas Artiomjevas ir JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) astronautas Steve'as Swansonas (Stivas Svonsonas), susijungė su orbitine stotimi 3 val. 53 min. Maskvos (1 val. 53 min. Lietuvos) laiku, pranešė Rusijos skrydžių valdymo centras.

Ir pradžių buvo planuota, kad šie trys įgulos nariai atkris į TKS trečiadienio rytą, praėjus vos šešioms valandoms po jų raketos starto iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane, tačiau dėl techninio sutrikimo teko koreguoti „Sojuz“ trajektoriją ir atidėti susijungimą dviem dienoms.

Kosminis laivas turėjo apskrieti aplink Žemę 34 kartus, kol pasivijo tarptautinę kosminę laboratoriją, nors iš pradžių buvo planuota, kad pakaks keturių apsisukimų.

NASA tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad „Sojuz“ „negalėjo užbaigti trečiojo manevrinių variklių įjungimo, kad tiksliai suderintų artėjimą prie orbitoje skriejančios stoties“.

„Sojuz“ vėliau atliko tris manevrus orbitoje, kad pasiektų tinkamą trajektorija dviejų parų trukmės skrydžiui iki TKS.

Kai buvo nurašyti visi JAV daugkartinio naudojimo erdvėlaiviai, NASA tapo visiškai priklausoma nuo Rusijos, skraidinant astronautus į kosminę stotį.