Ši pūga, praminta „Sniegodzila“ („Snowzilla“), nuo penktadienio iki sekmadienio paryčių siautė 12-oje valstijų ir paveikė apie 85 mln. gyventojų, kuriems buvo liepta likti namuose ir neišvažiuoti į kelius – dėl jų pačių saugumo.

Niujorko centriniame parke prisnigo 68,1 cm, o šis snygis buvo antras didžiausias nuo 1869 metų, beveik prilygstantis ankstesniam rekordui, kai 2006-ųjų vasarį sniego danga per smarkią pūgą pastorėjo 68,3 centimetro.

Tačiau pūga liovėsi, šaltis atlėgo, o Niujorke buvo atšauktas draudimas išvažiuoti į gatves bet kokioms transporto priemonėms, išskyrus specialiųjų tarnybų automobilius.

Tūkstančiai žmonių užplūdo parkus važinėtis rogutėmis, mėtytis sniego gniūžtėmis ir slidinėti. Sniego valymo mašinos greitai išvadavo iš pusnių pagrindines eismo magistrale.

Sekmadienį dieną laikėsi apie nulio laipsnių Celsijaus temperatūra. Tuo tarpu šalies sostinėje, kuri mažiau įpratusi prie žiemiškų orų negu „Didysis obuolys“, tarnyboms sunkiai sekėsi sugrąžinti gyvybę gatvėse.

Be Niujorko ir Vašingtono, nuo pūgos taip pat smarkiai nukentėjo Naujasis Džersis, Pensilvanija, Merilandas ir Virdžinija. Kai kur buvo užfiksuoti paros ir dviejų parų snygio rekordai, nurodė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.