Apie „Hyperloop“ transporto sistemą pirmą kartą užsiminė novatoriškų niekada nepristingantis „Tesla“ vykdomasis direktorius Elonas Muskas. „Hyperloop“ – tai virš žemės pakilusi savotiškų vamzdžių sistema, jungianti miestus. Ši transporto sistema leidžia iš taško A į tašką B patekti greičiau už garsą.

Pirminiame koncepciniame modelyje buvo numatyta keleivius įsodinti į levituojančias kapsules. E. Muskas 2013 metais pristatė detalų šios revoliucinės transporto sistemos planą. Deja, tada šis sumanymas atrodė kaip ne kas kita, o mokslinė fantastika. Panašu, kad, praėjus keleriems metams, E. Musko planai gali virsti tikrove.

Bendrovė „Hyperloop One“ Dubajuje vykstančioje „Middle East Rail Conference“ konferencijoje prabilo apie progresą, kurio pavyko pasiekti ruošiantis šios viršgarsinio transporto sistemos bandymams.

Konferencijoje „Hyperloop One“ vadovas Robas Lloydas rodė 500 metrų ilgio bandomojo vamzdyno, kuris buvo nutiestas Nevados dykumoje į šiaurę nuo Las Vegaso, nuotraukas ir filmuotą medžiagą.

Remiantis bendrovės planais, ši bandymams skirta atkarpa skirta ruošiantis pristatyti pirmąją „Hyperloop One“ sistemą, sujungsiančią Dubajų ir Abu Dabį. R. Lloydas sako, kad, jeigu viskas vyks pagal planą, 160 kilometrų atstumą keleiviai patogiose kapsulėse įveiks per 12 minučių.