Nors amerikietiška virtuvė dažnai tapatinama su greitojo maisto restoranais, tačiau dėl daugiakultūrinės visuomenės joje susipina įvairių šalių virtuvių bruožai. Taip pat lankantis skirtingose valstijose galima paragauti keletą skirtingų to paties patiekalo variantų, padiktuotų vietinės kultūros tradicijų.

Pasak restorano „Le Butcher“ virtuvės šefo Roko Kybarto, Amerikoje nėra patiekalo, prie kurio nederėtų alus. Pavyzdžiui, netgi klasika tapusio amerikietiško obuolių pyrago skonis paįvairinamas obuolius karamelizuojant aluje.

Virtuvės šefas pateikia receptą, kaip patiems pasigaminti tikrą amerikietišką mėsainį su troškinta jautiena.

--------------------------------------------

Amerikietiškas mėsainis su troškinta jautiena

Jums reikės:

Troškintai jautienai:

1 kg jautienos žandų
0,5 l tamsaus alaus
50 ml raudono vyno acto
350 g svogūno
100 g juodos duonos
50 g rudojo cukraus
50 g „Dižono“ garstyčių
2 lauro lapai
1 a.š. jūros druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,5 l vištienos sultinio

Gaminimo eiga:

Jautieną supjaustome 5x5 cm dydžio gabalėliais. Įkaitiname prikaistuvį, įpilame truputi aliejaus ir apkepiname mėsą iš visų pusių, kol ši paruduos. Išimame mėsą ir ant vidutinės ugnies kepiname pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kol šie suminkštės. Supilame raudonojo vyno actą bei rudąjį cukrų. Kelias minutes pagariname, vis pamaišydami. Mėsą sudėdame atgal į prikaistuvį kartu su garstyčiomis, lauro lapais, maltais juodaisiais pipirais, skrudinta juoda duona,druska bei pipirais. Supilame tamsų alų, vištienos sultinį ir palaukiame, kol užvirs. Tuomet sumažiname kaitrą, uždengiame ir troškiname apie 3 valandas, vis pamaišant, kol mėsa taps biri.

Marinuotiems svogūnams:

100 g svogūnų
30 g obuolių acto
30 g cukraus
30 g vandens

Gaminimo eiga:

Supilame vandenį, actą ir cukrų. Palaukiame, kol užvirs, ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais, sudėdame į paruoštą marinatą ir paliekame stovėti per naktį.

Svogūnų džemui:

Svogūnai
Balzamiko actas
Raudonas vynas
Cukrus
Sviestas

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais. Puode ištirpiname sviestą ir troškiname svogūnus, kol suminkštės ir pradės karamelizuotis. Supilame cukrų ir troškiname apie 20 minučių, vis pamaišydami. Supilame actą ir vyną. Troškiname apie 1 valandą, kol skystis išgaruos ir masė pasieks džemo konsistenciją.

Mėsainiui:

1 mėsainio bandelė
100 g aluje troškintos jautienos
20 g gražgarsčių
50 g Čederio sūrio
20 g marinuotų svogūnų
25 g svogūnų džemo
20 g majonezo

Gaminimo eiga:

Burgerio bandelę perpjauname pusiau ir paskrudiname. Ant apatinės bandelės dalies tepame svogūnų džemą, dedame pašildytą jautieną, lydytą čederio sūrį, marinuotus svogūnus ir gražgarsčių salotas. Viršutinę bandelės dalį patepame majonezu ir dedame ant viršaus.

Skanaus!