Pirminiais duomenimis, LVŽS pirmajame rinkimų ture iškovojo pirmąją vietą, sulaukė 21,64 proc. rinkėjų balsų ir 20-ies mandatų.

„Mes pilnai suprantame, kad atsakomybė yra didžiulė, mums tai garbės reikalas. Labai dėkingas visiems už palaikymą. Tikimės, kad antras turas bus taip pat sėkmingas ir mes galėsime formuoti profesionalų vyriausybę“, - kalbėjo R. Karbauskis.

Paklaustas, kas galėtų būti LŽVS koalicijos partneriai, R. Karbauskis teigė, kad viskas paaiškės po antrojo turo: „Mes patvirtinome savo žodžius, kad naktį derybų niekas neves ir tai darysime tik tada, kai pasibaigs antras rinkimų turas. Tikrai per anksti kažką daryti, reikia pabaigti rinkimus. Mūsų partneris gali būti ir socialdemokratai, ir konservatoriai, viskas paaiškės po rinkimų. Yra tik viena partija, su kuria mes nebūsime koalicijoje, t. y. Tvarkos ir teisingumo partija. Jeigu bus kaltinimai išreikšti Liberalų sąjūdžiui, negalėsime dirbti ir su jais, kol kas tokios informacijos mes neturime.“

LŽVS sąrašo lyderis Saulius Skvernelis teigė, kad didelio palaikymo partijai reikės ir antrajame ture.

„Noriu pasidžiaugti išreikšta pilietine pozicija tų, kuriems yra svarbi valstybės ateitis. Padaryta tik pusė darbo, dar liko pusė darbo, prašau tokio pačio arba dar didesnio palaikymo mūsų vienmandatininkams. Laukiame visų antrajame ture“, - kalbėjo S. Skvernelis.

S. Skvernelis kalbėjo ir apie darbo kodekso taisymą: „Svarbu, kad darbuotojas turėtų derybinę galią pats derėtis su darbdaviu. Pagrindinis dalykas yra nukreiptas į darbuotojų socialinį saugumą.“