„Galime drąsiai sakyti, kad esame optimistiški. Nes nuotaikos, energija ir optimizmas, kuris paskutinėmis savaitėmis supo visą kampaniją, juos dabar sunku būtų slėpti. Panašu, kad pokyčių banga ir pojūtis yra stiprus, žmonės nori kaitos, naujų vėjų ir pasitikėti valdžia, kad ji skaidri, nekorumpuota, vakarietiška“, – sakė G. Landsbergis.

Opozicijoje šią kadenciją buvusių konservatorių lyderis naujajame Seime tikisi 40–45 mandatų. G. Landsbergis sako pastebėjęs, kad žmonės, tradiciškai palaikydavę esamos valdžios partijas, nusivylę valdžia ir kartais rinkosi neateiti į rinkimus taip protestuodami prieš šios valdžios nekompetenciją ir korupcijos skandalus.

G. Landsbergis taip pat prastai įvertino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) veiklą. „Jei buvo asmeninių duomenų nutekėjimas, tai skandalinga. (…) Akivaizdu, kad VRK su savo vadovu nesugebėjo XXI amžiaus pristatyti visiškai. Aš juokauju – kaip kelininkai dažnai žiemą sutinka nepasiruošę sniegui, taip Zenonas pasiruošė rinkimams“, – kalbėjo TS-LKD lyderis.