„Vaivorykštės koalicija paprastai formuojasi tada, kai negali būti suformuota kokia nors kita. Šita situacija po Lietuvos Seimo rinkimų pirmojo turo rodo, kad gali būti įvairios koalicijos, todėl veržimasis į vaivorykštinę koaliciją atrodytų keistokai. Tuo labiau, kad, atrodo, mažiausiai tarpusavyje galinčios susitarti partijos yra socialdemokratai ir konservatoriai. Aš manau, kad, praktiškai žiūrint, tai labai mažai tikėtinas variantas“, - spaudos konferencijoje pirmadienį ryte sakė E.Gentvilas.

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Remigijus Šimašius kartojo, kad Liberalų sąjūdis sieks būti valdančiojoje koalicijoje, ir pabrėžė, kad joje labiausiai norėtų bendradarbiauti su tomis partijomis, kurių nuostatos - suderinamos su liberalų.

„Norėtume sutarti su tomis partijomis, kurių idėjos Vyriausybės programoje neprieštaraus mūsų idėjoms, kurios bus pasiruošusios priimti mūsų pagrindinius postulatus, pagrindinius teiginius, pagrindinius principus, su kuriais ėjome į rinkimus“, - kalbėjo R.Šimašius.