Ispanai ir amerikiečiai grūmėsi dėl aukso net dviejų pastarųjų olimpinių žaidynių olimpiniuose turnyruose. Tikimasi, kad susitikimas Rio taip pat bus įspūdingas – kitaip ir negali būti.

Treniruotės, kurią stebėjo ir žurnalistai, metu JAV komandos treneris Mike‘as Krzyzewskis pareiškė, kad jo auklėtiniai ruošiasi ne draugiškam susitikimui, o lemiamai kovai.

JAV rinktinės puolėjas Kevinas Durantas mano, kad didžiausias Ispanijos privalumas tas, kad komandos nariai labai gerai vieni kitus pažįsta, kartu įveikė daug sunkumų, šventė pergalių. JAV rinktinė kaip komanda pradėjo dirbti tik prieš Rio de Žaneiro vasaros olimpines žaidynes.

„Jie vieni kitus pažįsta kaip nuluptus, supranta iš pusės žodžio. Mes dar tik aiškinamės, kas jie tokie, ką sugeba, ko iš jų tikėtis. Įtampa didelė, nes iki lemiamos kovos iki aukso mus skiria tik ispanai. Neramu, iš mūsų daug tikimasi. Tikiu, kad mūsų komandoje – kaip sakoma, nebloga chemija. Visi norime laimėti, o tai svarbiausia. Ispanų stiprybė – susižaidimas, jie kaip kumštis, labai gerai vieni kitus pažįsta. Geriau, nei mes“, - sakė JAV krepšinio rinktinės puolėjas Kevinas Durantas.

Olimpinio krepšinio turnyro pusfinalyje penktadienį, rugpjūčio 19 dieną, Ispanija susitinka su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Antrajame pusfinalyje laukia Serbijos ir Australijos akistata.