„Mes kelis kartus su juo kalbėjomės, kad jis nebus turistas, bet tai jo apsisprendimas, o motyvo nežinau“, – pečiai trūkčiojo nacionalinės komandos vairininkas.

Tiesa, mače prieš Ispaniją J. Kazlauskas jaunojo V. Kariniausko ant suolo nemarinavo ir suteikė jam šansą pasirodyti aikštėje.

„Nors ir paskelbėme dvyliktuką, mums patiems tas 13-as žaidėjas nėra turistas. Visko dar gali būti. Iš kitos pusės įdomu ir Kariniauską išbandyti, kaip jis atrodo tokioje situacijoje“, – sprendimą komentavo treneris.

Abi komandos akivaizdžiai troško pergalės, tačiau abu strategai nevengė eksperimentuoti. Taip lietuvių gretose itin daug žaidimo laiko sulaukė abu jauniausi rinktinės žaidėjai: Marius Grigonis žaidė 26, o Domantas Sabonis – net 28 minutes.

„Kada žaidėjus geriau išbandyti: čia ar su Baltarusija? Todėl ta ir rotacija buvo didelė. Bet galbūt ne ne visi gerai susitvarkė su įtampėle. Sabonis žaidžia jau antrus metus, todėl yra labiau patyręs, o Grigoniui tik pirmi. Bet abu vyrai įrodė, kad yra pasiruošę kautis sunkiausiais momentais. Mane tai džiugina, nes jie praplėtė mūsų diapazoną“, – jaunimą gyrė J. Kazlauskas.