Tavo kūdikio inkstai yra pilnai išsivystę, kasa gamina tulžį. Jo kūnas dabar yra pilnai susiformavęs ir per ateinančias šešias savaites jis kas savaitę priaugs po pusę kilogramo. Dėl poodinių riebalų ląstelių tavo vaikas pasidarys putlus.

Tavo gimda yra 15 kartų didesnė nei prieš nėštumą. Jeigu galėtum pažiūrėti į save iš vidaus, pamatytum, kad kūdikis užima didžiąją dalį gimdos ir amniotinio skysčio kiekis yra sumažėjęs.

Gali pastebėti, kad tavo kūdikis turi nuspėjamą miegojimo ir atsibudimo režimą. Dalis gydytojų pataria reguliariai tikrinti kūdikio judesius, bet net jei to nedarai, turėtum stebėti kasdienį kūdikio tvarkaraštį, kad žinotum, kada kreiptis į gydytoją, jei kažkas pasikeičia.

Valgyk daug geležimi praturtintų produktų. Remiantis hemoglobino kiekiu tavo kraujyje ir gydytojo patarimais, tu tikriausiai tai jau darai.

Dabar tinkamas laikas pasitikrinti, ar namuose turi visus naujam šeimos nariui būtinus daiktus. Įsitikink, kad turi lovytę, vežimėlį, vonelę, mašinos kėdutę, vaistinėlę ir drabužius pirmiesiems mėnesiams. Tavo kūdikis netrukus gims ir vėliau gali neturėti laiko apsipirkimui.